Welkom

op de site van Christelijke Basisschool De Linde - Laag Zuthem.

U bezoek deze site mogelijk via een mobiel apparaat (telefoon, tablet) of een klein scherm / lage resolutie. De site layout en inhoud is geoptimaliseerd voor grotere schermresoluties.  U kunt de site nu raadplegen maar niet alle informatie is zichtbaar of wordt op de juiste manier gepresenteerd. Onze excuses hiervoor - de komende tijd zal ook de mobiele site verder worden geoptimaliseerd.

We raden u aan, als u alle inhoud en mogelijkheden van deze site te benutten om www.cbsdelinde.nl te bezoeken op een groter scherm (via computer of laptop)


Vereniging

Geschiedenis

Nadat in 1917  de “schoolstrijd” zijn einde vond in de pacificatie (zie Wikipedia) wilden een aantal dorpelingen een school starten op gereformeerde basis. Hiervoor werd in 1918 een vereniging opgericht onder de naam “Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs te Laag Zuthem”.  Een jaar later werd de “school met de Bijbel” geopend.
In de statuten van de vereniging werd toen het volgende vermeld: “De vereniging heeft als grondslag Gods Woord opgevat in de zin van de Drie Formulieren van Enigheid. De vereniging heeft ten doel de stichting en instandhouding van Gereformeerd Schoolonderwijs te Laag Zuthem”.

Nu honderd jaar later staat dit nog steeds in de statuten, maar we gaan er wel anders mee om als toentertijd. De Bijbel is echter nog steeds een belangrijk uitgangspunt binnen onze vereniging en de school, en willen daarom de kinderen al op jonge leeftijd in contact brengen met de boodschap van Jezus.  Zijn liefde kennen en doorgeven is de inspiratie van Christelijk onderwijs. We streven ernaar de waarden van het Christendom in deze tijd te plaatsen en er binnen ons onderwijs naar te handelen, zonder een “opgeheven vingertje” maar met liefde voor de kinderen ongeacht hun afkomst of religie.

Lidmaatschap

U kunt lid worden van de vereniging als u eerder genoemde uitgangspunten onderschrijft.  Hiermee ondersteunt u het christelijk onderwijs in Laag Zuthem. U heeft dan inspraak in het beleid van de vereniging. Eens per jaar wordt er een Algemene Ledenvergadering gehouden waarin we het afgelopen jaar bespreken, en vooruitzien naar de toekomst. Maar tussentijds kunt u het bestuur natuurlijk ook altijd aanspreken.

ANBI

De vereniging is een zogenaamde Algemeen Nut Beogende Instelling. Voor de leden betekend dit dat men de contributie en giften af mag trekken als gift bij de belastingaangifte. Voor de vereniging betekent dit dat we aan allerlei voorwaarden moeten voldoen, zoals het vermelden van allerlei gegevens over de vereniging en het delen van allerlei informatie over (financieel) beleid.

Het Standaardformulier Publicatieplicht ANBI algemeen kunt u vinden onder de downloads op deze website of hier downloaden.

CBS De Linde
Kolkweg 41
8055 PT Laag Zuthem
0529 - 49 75 08

directie.linde@ijsselrijk.nl
   logo ijsselrijk wit

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30