Bovenbouw

Groep 7/8 is een vrolijke, enthousiaste klas met 15 leerlingen; 7 in groep 7 en 8 in groep 8. Of om een andere verdeling te maken: we hebben 6 meiden en 9 jongens. Onze leerlingen komen grotendeels uit Laag-Zuthem zelf, maar enkelen komen ook uit omliggende plaatsen als Wijhe, Herxen en Zwolle.

In groep 7/8 zijn de leerlingen bezig met de laatste fase van hun basisschoolcarrière. Dat vertaalt zich naast de gewone vakken als rekenen, taal, spelling etcetera, in de oriëntatie op (en het kiezen van) de middelbare school en het afscheid van de basisschool. Natuurlijk is de afscheidsmusical onderdeel hiervan. Daarnaast gaan we 1x per twee jaar op kamp; dan gaan beide groepen mee.

In onze klas is overleg heel belangrijk. Er zijn veel dingen mogelijk, zolang er maar overlegd wordt. Overleg met elkaar, overleg met de leerkracht of overleg met bijvoorbeeld de directie of IB-er. De kinderen leren hiervan samenwerken en, indien nodig, compromissen sluiten. Het hierbij geldende motto blijft: “Je hoeft niet altijd elkaars vrienden te zijn, maar je moet wel altijd met elkaar kunnen samenwerken.” De sfeer in de klas is prettig en open. Daar werken ook alle kinderen aan mee. Zolang er respect voor elkaar blijft, is een grapje op de juiste tijd altijd mogelijk.